Frankrijk bord


Een bedrijf starten in Frankrijk

Internationaliseren is een belangrijke stap in het groeiproces van elk bedrijf. Investeren in een ander land – zij het een bedrijf starten of het aangaan van een partnerschap – betekent echter ook dat je moet voldoen aan de fiscale en juridische eisen van dat land.

France-Compagnie helpt je bij je uitbreiding naar de Franse markt en brengt je in contact met ons netwerk van juridisch en fiscaal experts.

Bekijk onze diensten

Om te mogen handelen op de Franse markt, richt je allereerst een société op. Veel bedrijven kiezen voor een SARL, société à responsabilité limitée, het Franse equivalent van de BV. De oprichtingsfase duurt meestal ten minste een maand en kan soms een ingewikkeld proces zijn.

Veel moet genoteerd worden in de Franstalige statuten en deze moeten worden geparafeerd worden door elke aandeelhouder en gedeponeerd bij verschillende instanties. De oprichting moet bovendien gepubliceerd worden in een officieel juridisch publicatieblad.

Ook waar het gaat om e-commerce zijn er bepaalde voorwaarden waar je website aan moet voldoen. Denk aan het privacy beleid en je klantvoorwaarden.

Lees meer over e-commerce in Frankrijk
Strategisch overleg
Fransemarkt beeld logo

Alles weten over de laatste ontwikkelingen op de Franse markt?

Neem een kijkje op de blog Fransemarkt.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent regelgeving, ondernemerschap en taal en cultuur!

Naar Fransemarkt.nl