smalle-banner-cab-5.jpg

Bent u een internationaal actieve mkb’er en zijn uw internationale activiteiten geraakt door de corona crisis? U staat er niet alleen voor. Met een online Kickstartvoucher krijgt u 80% korting op de inhuur van een zelfgekozen externe adviseur, tot een maximum van € 2.500 exclusief btw. Zo kunt u bijvoorbeeld via France-Compagnie kijken wat de kansen voor uw bedrijf zijn voor de Franse markt.

Samen met France-Compagnie gaat u aan de slag om de gevolgen van de corona crisis voor uw bedrijf in het buitenland te beperken. Zo kunt u ervoor kiezen uw leveranciersketen te verleggen naar bijvoorbeeld Frankrijk of een online marketingplan op te stellen, om daarmee uw marktpositie te herstellen. Ook kan het lonen om onderzoek te doen naar nieuwe (digitale) verdienmodellen.

Voor welke activiteiten kunt u deze voucher inzetten?

Samen met France-Compagnie kunt u kijken naar de mogelijkheden om de gevolgen van de corona crisis van uw bedrijf in het buitenland te beperken. Het kan zijn dat er bijvoorbeeld in uw onderneming omzet is weggevallen in land A, maar dat juist nu het interessant kan zijn om te ontdekken of u land B kan veroveren.
Dit kan bijvoorbeeld het volgende zijn:

  • Herpositioneringplan in de markt door te kijken wat kansen zijn voor de Franse markt
  • Uitgebreid concurrentieonderzoek, specifiek voor de Franse markt
  • Opstellen van een sales- en marketingplan
  • Aanpassen van uw website teksten conform de Franse markt
    Belangrijk! De voucher kan niet ingezet worden voor je eigen tijd die je aan het adviestraject besteed en ook niet aan reis- en verblijfkosten.

Stappenplan voor de aanvraag van de kickstartvoucher

Stap 1: Lees de voorwaarden en kijk of uw bedrijf in aanmerking komt

Stap 2: Zoek een externe adviseur die bij uw vraagstuk past. Bijvoorbeeld France-Compagnie.

Stap 3: Vraag de externe adviseur een offerte op te stellen met specificaties van de diensten die door hem/haar uitgevoerd zullen worden en wat de kosten zijn. Na ontvangst van de offerte moet de kickstartvoucher binnen 1 maand aangevraagd worden.

Stap 4: Vraag een Kickstartvoucher aan via Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). U ontvangt binnen 13 weken een beslissing op uw aanvraag.
Let op! Voor de aanvraag vanuit Nederland heb je de aanvraag eHerkenning niveau 1 nodig. Aanvragen vanuit het Caribisch deel van het Koninkrijk heb je geen eHerkenning nodig.

Stap 5: Ga aan de slag met uw adviseur

Stap 6: Is de dienstverlening afgerond? Draag dan de Kickstartvoucher digitaal over aan uw adviseur

Proces na aanvraag

De aanvragen worden behandeld in de volgorde van binnenkomst. Binnen 13 weken na ontvangst krijgt u bericht. Bij een positief bericht krijgt u de online voucher toegestuurd. Deze is 6 maanden geldig en moet binnen deze periode gebruikt worden.

Hoe draagt u de voucher over aan uw externe adviseur?
Doorloop de volgende stappen na afronding van alle werkzaamheden:

1. Login in bij mijn.rvo.nl en ga naar de optie ‘Beheren;
2. Onder ‘Beheren’ log je vervolgens in met je eHerkenning 1;
3. Kies bij de optie “Overdragen’ voor ‘Voucheroverdracht’;

Aan de slag met France-Compagnie

France-Compagnie heeft al meerdere mkb-ondernemingen ondersteunt door middel van de kickstartvoucher en voldoet aan de eisen die gesteld worden van het RVO. We kunnen helpen met bijvoorbeeld een online marketingstrategie voor de Franse markt, vertalingen, hulp met onderzoeken naar bedrijfsvormen in Frankrijk of het opzetten van een postbus / tijdelijk adres in Frankrijk (voor bijvoorbeeld uw webshop).

Wilt u graag meer informatie over het proces, mogelijkheden voor activiteiten of andere vragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie over de kickstartvoucher vindt u hier.

Terug naar Consulting en advies

Vrijblijvend contact opnemen

Interesse? Neem contact met ons op.

Contact opnemen