SIB Marktentreevoucher voor Frankrijk

Op zoek naar professionele begeleiding bij het uitbreiden van je product of dienst naar Frankrijk? Regel subsidie met de SIB Marktentreevoucher! Tot wel 50% op het totaalbedrag met een maximum van € 2.500. Zo wordt je uitbreiding een stuk goedkoper én word je tijdens het gehele proces van A tot Z begeleid met professioneel advies van France-Compagnie. Bekijk hier hoe het werkt.

Versnel je uitbreiding naar Frankrijk met France-Compagnie

Met professionele begeleiding van France-Compagnie komt je uitbreiding naar Frankrijk in een stroomversnelling terecht. En dat kan nu met subsidie van het SIB!

  • Persoonlijk contact

  • Praktisch advies en professionele begeleiding

  • De praktische zaken op orde

De SIB voucher inzetten voor Frankrijk

De regeling Support International Business (SIB) biedt de mogelijkheid verschillende activiteiten van het internationaal zakendoen te financieren. Zo wordt exporteren naar Frankrijk en uitbreiden naar de Franse markt een stuk toegankelijker gemaakt. Op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staat alles dat hierover te vinden valt.

Een belangrijke subsidieregeling vanuit het SIB is de Marktentree Voucher. Deze is ideaal voor iedereen die kansen ziet in een buitenlandse afzetmarkt (zoals Frankrijk) en de ambitie en capaciteit heeft deze te betreden. Met de voucher krijg je tot wel 50% van het totaalbedrag, met een maximum van € 2.500 euro, vergoedt op professionele hulp en begeleiding bij het betreden van je nieuwe internationale doelmarkt.

SIB Marktentreevoucher voorwaarden

Welke voorwaarden zijn er verbonden aan de aanvraag van de SIB Marktentree voucher? Allereerst is het belangrijk dat de subsidie wordt gebruikt voor de inzet van een externe deskundige voor het positioneren van je product en merk in het doelland, zoals bijvoorbeeld Frankrijk. Denk aan: introductie in belangrijke lokale netwerken en de vestiging in het doelland (het regelen van een postadres of kantoor). Maar ook: het zorgen voor online zichtbaarheid om leads en klanten te trekken of het regelen van de verplichte documenten voor je franse webshop.

De externe partij moet wel aan enkele voorwaarden voldoen:

  • De extern adviseur heeft minimaal HBO werk- en denkniveau;

  • Er is aantoonbare sectorexpertise en kennis gerelateerd aan de aanvraag;
  • De extern adviseur heeft een aantoonbaar relevant netwerk in de doelmarkt;

  • De extern adviseur is op geen enkele manier betrokken bij het bedrijf dat de aanvraag doet;

SIB subsidie aanvragen voor Frankrijk

Om de Marktentreevoucher in te zetten, heb je eerst een extern expert nodig die je kan helpen bij de uitbreiding naar je internationale doelmarkt. Heb je een bedrijf gevonden dat bij je past en voldoet deze aan alle voorwaarden, heb je van de adviseur een CV en een offerte nodig die laat zien welke diensten zullen worden geleverd en wat deze per onderdeel kosten. De aanvraag kun je dan zelf doen via Mijn RVO. In sommige gevallen kan het bureau of de adviseur zelf de subsidieaanvraag verzorgen.