Uitbreiden naar Frankrijk

Er komt veel kijken bij het uitbreiden van je bedrijfsactiviteiten buiten Nederland. En Frankrijk is dan toch nét een stapje verder weg dan België of Duitsland – letterlijk en figuurlijk. Wat heeft jouw bedrijf nodig om de verkoopcijfers uit Frankrijk te laten groeien?

Meer inzicht in de markt

Om te bepalen welke route voor jouw bedrijf je juiste is, kan een marktonderzoek de juiste oplossing zijn. Zo haal je de benodigde kennis in huis om je strategie te bepalen.

Ken de Franse regelgeving

Als je je producten verkoopt in Frankrijk, zul je moeten voldoen aan de Franse regelgeving. Zorg dat je je zaakjes op orde hebt en win tijdig praktisch, juridisch advies in. 

Leer je doelgroep kennen

Om meer leads én sales vanuit Frankrijk te genereren, zul je je Franse publiek moeten leren kennen en begrijpen. Alleen zo kun je ze correct aanspreken en aan je binden.

e-commerce frankrijk

E-Commerce in Frankrijk

Na Duitsland en het Verenigd Koninkrijk staat Frankrijk bovenaan als grootste online markt in Europa. Als EU-land en onderdeel van het Schengenverdrag mag je er als Nederlandse webwinkel vrij handelen, mits je aan de EU- én de Franse wetgeving voldoet.

Zo kunnen er in bepaalde producten extra regels zijn aan het verpakken en het invoeren van je producten. Sowieso moet je altijd voldoen aan de Franse milieuwet wanneer je verpakte producten via je webshop verkoopt aan Franse consumenten: de Responsabilité Élargie du Producteur (REP).

0

miljard Euro – Franse import goederen uit Nederland in 2021.
(CBS/2022)

0+

Nederlandse bedrijven zijn aanwezig op de Franse markt.
(NLBC/2018)

0+

Nederlandse bedrijven zijn geholpen door France-Compagnie
(France-Compagnie/2022)

Frankrijk als afzetmarkt

De Franse markt is in verschillende sectoren toonaangevend actief. Naast de toeristische sector draait Frankrijk vooral op de chemische industrie, de spoor-, lucht- en ruimtevaart, de automobielsector en niet te vergeten de health & life sciences en de cosmetische & mode sector. Het is daarnaast de grootste landbouwproducent van Europa en bovendien marktleider in de wijnproductie.

Maar wat exporteert Nederland naar Frankrijk? Volgens het RVO gaat het vandaag de dag vooral om ‘diverse fabricaten’ (speelgoed, muziekinstrumenten, plasticproducten), toestellen voor telecommunicatie en medicinale en farmaceutische producten. Elektrische apparaten en gegevensverwerkers maken de top-5 af.

Frankrijk Afzetmarkt

Belangrijke sectoren in Frankrijk

1. Agrifood

Frankrijk is een belangrijke producent van landbouw- en voedingsproducten, waaronder wijn, kaas en vlees. Gezond & duurzaam is daarbij van groeiend belang.

2. Technologie

Frankrijk is een belangrijke speler in de Europese technologie-industrie, met een groeiende focus op o.a. kunstmatige intelligentie en internet-of-things (IoT).

3. Transport & logistiek

Frankrijk heeft een sterk ontwikkelde transport- en logistieke sector, met belangrijke havensteden zoals Marseille en Le Havre.

4. Milieutechnologie

Frankrijk hecht veel waarde aan het ontwikkelen van technologieën die bijdragen aan een duurzamere toekomst en heeft specifieke regelgeving voor milieubescherming.

5. Dienstverlening

Frankrijk is een belangrijke markt voor dienstverlenende bedrijven, met veel mogelijkheden in sectoren zoals adviesdiensten, IT, consultancy en architectuur.

Ondernemen op de Franse markt

Internationaal ondernemen of je bedrijfsactiviteiten uitbreiden met de blik op de zakelijke markt in Frankrijk? Net als andere landen, heeft Frankrijk zijn eigen uitdagingen voor buitenlandse ondernemers. Denk aan verschillen in taal en werkcultuur, maar ook de specifieke regelgeving voor het oprichten en runnen van je eigen bedrijf.

Om van je uitbreiding naar Frankrijk een succes te maken, kan het soms handig zijn een expert in te huren die je bij bepaalde processen kan bijstaan. Zo weet je zeker dat je efficiënt en resultaatgericht te werk gaat.

Neem contact op met onze Frankrijk-experts

Ons team staat graag voor je klaar. Bel naar +31 6 54 90 24 20 of vraag vrijblijvend een offerte aan.

© France Compagnie | 2024 | Privacybeleid | Website door CINQ Webdesign