Over ons2021-07-29T08:22:48+00:00

Onze missie

France-Compagnie is hét advies- en bemiddelingsbureau voor Nederlandse bedrijven met Frankrijk als volgende stap.

Wij helpen bij het zetten van de eerste stappen, adviseren in online marketing, sturen waar nodig bij op strategisch vlak en regelen die Franse je ne sais quoi die ervoor zorgt dat jouw internationale aanwezigheid op de Franse markt een groot succes wordt.

Logo beeld France-Compagnie

Deze Frankrijk-veroveraars gingen je voor

Bekijk ons portfolio
France-Personnel website
Plaats een vacature op France-Personnel
France-Personnel beeld logo

Als adviesbureau voor bedrijven op de Franse markt ook Franstalig personeel kunnen bieden – wel zo handig. Met France-Personnel bieden wij onze klanten een allround service van advies en bemiddeling tijdens hun internationalisatietraject richting de Franse markt.

Op zoek naar Franssprekend personeel? Wij verspreiden je vacature via onze mediakanalen en houden een eerste sollicitatieronde. Zo kunnen wij je de kandidaten voorstellen die bij het werk, het team en je wensen passen. Daar toetsen we ook direct de Franse taalvaardigheid. Makkelijk toch?

France-Personnel bracht me in contact met een bedrijf dat precies bij me past.
Pauline, (26)

Ons team

Binnen France-Compagnie werken we met een team van zelfstandige professionals die per project ingezet kunnen worden. Zo bieden we samen een allround-service voor alles over de Franse markt.

Binnen ons netwerk hebben we kennis van zaken: we zijn thuis in het bouwen én vertalen van websites, passen daarbij de juiste culturele nuances toe dankzij een ruime of zelfs native ervaring met de Franse cultuur, weten welke marketing campagnes in Frankrijk werken en zorgen voor een goed werkende propositie en een Franstalige klantenservice.

Lees meer over onze diensten

 

We houden van een zelfstandige, inspirerende werkcultuur. Maar bovenal zoeken we diversiteit: ieder van ons heeft zijn eigen achtergrond, kennisgebied en specialisme. Wat we gemeen hebben?

De passie voor Frankrijk en het persoonlijk willen begeleiden van ondernemers en bedrijven bij het realiseren van hun internationale ambities. Ons team en een deel van onze experts is tevens blogger op fransemarkt.nl. Daar schrijven we wekelijks over ondernemerschap, zakelijk nieuws en de Franse taal en cultuur. Kijk vooral eens rond! Zelf ook schrijven over een onderwerp dat bij je past? Wordt blogger!

Naar Fransemarkt.nl
Richard Otten
Richard Otten
Oprichter France-Compagnie
Cécile Derks
Cécile Derks
Projectmanager & Marketingspecialist
Vera
Vera
Stagiaire Branding & Media
Richard op een beurs
oud logo France-Compagnie

Van alleen bemiddeling naar complete allround-begeleiding: in zeven jaar tijd is France-Compagnie dé partner geworden voor de overstap naar de Franse markt.

Achtergrond

Na zijn studie communicatiewetenschappen en Franse taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit van Groningen besloot Richard Otten het ondernemersavontuur op te zoeken. Hij ontdekte een niche met een nog onbeantwoorde vraag van de Nederlandse ondernemer: die naar advies en bemiddeling bij het zetten van de stap richting de Franse markt.

Zijn aanpak? Persoonlijk contact, op maat gemaakte begeleiding, en het behalen van resultaat bovenaan de prioriteitenlijst.

Gevoed door zijn eerdere werkervaringen in Frankrijk, liefde voor alles dat het land te bieden heeft en passie voor het ondernemen startte hij ook France-Personnel, bemiddelingsbureau voor Frans- en Nederlandstalige werknemers, en Glamping.nl, internationaal bekend om de luxe kampeeraccommodaties.

Franse doelgroep? Aansluitende marketing!

In Frankrijk doen ze alles nét even anders. Een andere taal, een grotere hiërarchie en andere gewoontes op communicatievlak zorgen ervoor dat je je marketingstrategie nauw moet laten aansluiten op lokale gewoontes en verwachtingen. Hoe je dat doet? Met ons Marketing Fullservice-pakket regel je het van A tot Z.

Zoekmachine optimalisatie & conversie2021-05-12T11:48:16+00:00

Bij het betreden van een nieuwe markt is één ding prioriteit: het vergroten van je vindbaarheid. Anno 2021 doet de consument vaak zijn aankopen bij de website die hij als eerste heeft gevonden. Met de hulp van France-Compagnie komt jouw website bovenaan de zoekresultaten te staan en vergroot je niet alleen je internetverkeer, maar ook je omzet als resultaat van een verbeterde website.

Marketingdifferentiatie voor de Franse markt2021-05-12T11:48:26+00:00

Je nieuwe, Franse doelgroep behoeft een nieuwe aanpak en mogelijk een andere communicatiestijl. Het team van France-Compagnie weet precies welke culturele en lokale nuances moeten worden toegepast om de Franse cliënt aan te spreken en aan te zetten tot actie.

Website & social media contentverbetering2021-05-12T11:53:50+00:00

We verbeteren je website en social media accounts en vergroten zo je online verkeer. Met een hernieuwde, Franstalige customer journey stapt de bezoeker daarnaast sneller over tot aankopen. Handig, toch?

Meer tijd voor wat jij het beste doet

France-Compagnie neemt de zorg van je internationalisatieproces uit handen. Wij regelen de praktische zaken, zorgen dat je jouw Franse klant op de juiste manier benadert én regelen die Franse je ne sais quoi die ervoor zorgt dat jouw Franse avontuur een succes wordt.

Vraag dit pakket aan
Flatgebouw Frankrijk
meeting
Logo beeld France-Compagnie

Samen zetten we jouw eerste stappen op de Franse markt.

Bekijk wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Onze diensten
Ga naar de bovenkant