Uitbreiden naar Frankrijk

Er komt veel kijken bij het uitbreiden van je bedrijfsactiviteiten buiten Nederland. En Frankrijk is dan toch nét een stapje verder weg dan België of Duitsland – letterlijk en figuurlijk. Wat heeft jouw bedrijf nodig om de verkoopcijfers uit Frankrijk te laten groeien?

Meer inzicht in de markt

Om te bepalen welke route voor jouw bedrijf je juiste is, kan een marktonderzoek de juiste oplossing zijn. Zo haal je de benodigde kennis in huis om je strategie te bepalen.

Lees meer

Ken de Franse regelgeving

Als je je producten verkoopt in Frankrijk, zul je moeten voldoen aan de Franse regelgeving. Zorg dat je je zaakjes op orde hebt en win tijdig praktisch, juridisch advies in. 

Lees meer

Leer je doelgroep kennen

Om meer leads én sales vanuit Frankrijk te genereren, zul je je Franse publiek moeten leren kennen en begrijpen. Alleen zo kun je ze correct aanspreken en aan je binden.

Lees meer
e-commerce frankrijk

E-Commerce in Frankrijk

Na Duitsland en het Verenigd Koninkrijk staat Frankrijk bovenaan als grootste online markt in Europa. Als EU-land en onderdeel van het Schengenverdrag mag je er als Nederlandse webwinkel vrij handelen, mits je aan de EU- én de Franse wetgeving voldoet.

Zo kunnen er in bepaalde producten extra regels zijn aan het verpakken en het invoeren van je producten. Sowieso moet je altijd voldoen aan de Franse milieuwet wanneer je verpakte producten via je webshop verkoopt aan Franse consumenten: de Responsabilité Élargie du Producteur (REP).

0

miljard Euro – Franse import goederen uit Nederland in 2021.
(CBS/2022)

0+

Nederlandse bedrijven zijn aanwezig op de Franse markt.
(NLBC/2018)

0+

Nederlandse bedrijven zijn geholpen door France-Compagnie
(France-Compagnie/2022)

Frankrijk als afzetmarkt

De Franse markt is in verschillende sectoren toonaangevend actief. Naast de toeristische sector draait Frankrijk vooral op de chemische industrie, de spoor-, lucht- en ruimtevaart, de automobielsector en niet te vergeten de health & life sciences en de cosmetische & mode sector. Het is daarnaast de grootste landbouwproducent van Europa en bovendien marktleider in de wijnproductie.

Maar wat exporteert Nederland naar Frankrijk? Volgens het RVO gaat het vandaag de dag vooral om ‘diverse fabricaten’ (speelgoed, muziekinstrumenten, plasticproducten), toestellen voor telecommunicatie en medicinale en farmaceutische producten. Elektrische apparaten en gegevensverwerkers maken de top-5 af.

Frankrijk Afzetmarkt

Praat met een van onze Frankrijk-experts

Ons team staat graag voor je klaar. Bel naar +31 6 46 00 60 35 of vraag direct een offerte aan. Dat is altijd gratis en geheel vrijblijvend ✔

Vraag een offerte aan

Of probeer de chat!

Roxanne staat je graag te woord.

© France-Compagnie | 2022 | Privacybeleid | Website door CINQ Webdesign