De agrifood sector in Frankrijk

De Franse agrifood sector is een van de grootste in Europa en biedt veel kansen voor Nederlandse ondernemers. Met een lange traditie in landbouw en voedselproductie, is Frankrijk een belangrijke producent van wijn, kaas en vlees. De Franse consumenten zijn ook steeds meer gericht op gezonde en duurzame voedingsmiddelen, waardoor de vraag naar deze producten groeit.

De Franse agrifood industrie

De agrifood sector in Frankrijk is een van de grootste en belangrijkste sectoren in het land. Frankrijk is een belangrijke producent van landbouwproducten, met een aanzienlijke export van wijn, kaas, vlees, groenten en fruit. Volgens de cijfers van de Franse overheid, is de agrifood sector goed voor bijna 5% van het bbp van Frankrijk en biedt werkgelegenheid aan meer dan 2 miljoen mensen.

Op de Europese markt neemt de Franse agrifood-industrie een belangrijke plaats in, met een waarde van ongeveer €100 miljard per jaar. De Franse landbouw is gespecialiseerd in veel verschillende producten, waaronder vlees, melk, kaas, groenten, fruit, granen, suiker, wijn en bier. Frankrijk is bijvoorbeeld de grootste wijnproducent van Europa en de derde grootste ter wereld, na Spanje en Italië. Franse kaas is ook beroemd over de hele wereld, met meer dan 400 verschillende soorten.

Een markt met veel potentie

De focus op duurzaamheid en innovatie ligt er in deze sector dik bovenop: Frankrijk is namelijk een van de grootste investeerders in landbouwonderzoek in Europa. Dit helpt de Franse boeren om te blijven innoveren en hun producten te verbeteren waar het gaat om de gezondheid van de consument en de duurzaamheid van sector: van productie tot aan consumptie.

De Franse overheid investeert daarnaast ook op nationaal niveau veel in de landbouwsector, met een divers aanbod subsidies voor boeren en programma’s voor innovatie en ontwikkeling. De Franse agrifood industrie blijft daarom een interessante markt voor buitenlandse investeerders en ondernemers.

Belangrijke sectoren in Frankrijk

1. Agrifood

Frankrijk is een belangrijke producent van landbouw- en voedingsproducten, waaronder wijn, kaas en vlees. Gezond & duurzaam is daarbij van groeiend belang.

2. Technologie

Frankrijk is een belangrijke speler in de Europese technologie-industrie, met een groeiende focus op o.a. kunstmatige intelligentie en internet-of-things (IoT).

3. Transport & logistiek

Frankrijk heeft een sterk ontwikkelde transport- en logistieke sector, met belangrijke havensteden zoals Marseille en Le Havre.

4. Milieutechnologie

Frankrijk hecht veel waarde aan het ontwikkelen van technologieën die bijdragen aan een duurzamere toekomst en heeft specifieke regelgeving voor milieubescherming.

5. Dienstverlening

Frankrijk is een belangrijke markt voor dienstverlenende bedrijven, met veel mogelijkheden in sectoren zoals adviesdiensten, IT, consultancy en architectuur.

De Franse agrifood sector betreden

Je producten exporteren naar Frankrijk? Binnen de agrifood sector van Frankrijk gelden verschillende regels waar je je aan moet houden. Daarnaast zijn er verscheidene subsidies waar je van zou kunnen profiteren.

Win tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek praktisch advies in over jouw uitbreiding naar de Franse landbouwmarkt en kom erachter hoe je je uitbreiding naar Frankrijk het beste kunt voorbereiden.

Neem contact op met onze Frankrijk-experts

Ons team staat graag voor je klaar. Bel naar +31 6 54 90 24 20 of vraag vrijblijvend een offerte aan.

© France Compagnie | 2024 | Privacybeleid | Website door CINQ Webdesign