Zakelijke dienstverlening in Frankrijk

Frankrijk is een belangrijk knooppunt voor transport en logistiek in Europa. Met een uitgebreid wegennet, een efficiënt spoorwegnet, een groeiend aantal luchthavens en belangrijke havensteden zoals Marseille en Le Havre biedt het land een uitstekend transportnetwerk.

Les services: een grote sector

De sector zakelijke dienstverlening in Frankrijk is een belangrijke sector die een groot aandeel heeft in de Franse economie. Volgens cijfers van de Franse overheid:

  • De sector zakelijke dienstverlening is goed voor ongeveer 8% van het bbp van Frankrijk.
  • De sector biedt werkgelegenheid aan meer dan 10 miljoen mensen.
  • De sector groeit gemiddeld met ongeveer 2% per jaar.
  • De grootste subsectoren binnen de sector zakelijke dienstverlening in Frankrijk zijn financiële dienstverlening, IT-dienstverlening, en consultancy en advies.
  • De Franse zakelijke dienstverlening sector is zeer internationaal georiënteerd, met ongeveer 50% van de omzet van de sector afkomstig uit export. De belangrijkste exportmarkten voor de Franse zakelijke dienstverlening sector zijn Europa, Noord-Amerika, Azië en Latijns-Amerika.

Een markt met veel potentie

De Franse dienstverleningssector is een belangrijke sector voor Nederlandse ondernemers, met veel kansen voor groei en succes. De sector omvat een breed scala aan diensten, zoals adviesdiensten, IT, consultancy, architectuur en andere professionele diensten, en heeft een waarde van ongeveer €200 miljard per jaar.

Er zijn veel mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven om samen te werken met Franse partners en klanten, of het nu gaat om het uitbreiden van hun aanwezigheid in de Franse markt of het opzetten van een vestiging in Frankrijk. De nabijheid van beide landen maakt het makkelijker om zaken te doen in Frankrijk en relaties op te bouwen met Franse zakelijke partners.

Collega helpen

Belangrijke sectoren in Frankrijk

1. Agrifood

Frankrijk is een belangrijke producent van landbouw- en voedingsproducten, waaronder wijn, kaas en vlees. Gezond & duurzaam is daarbij van groeiend belang.

2. Technologie

Frankrijk is een belangrijke speler in de Europese technologie-industrie, met een groeiende focus op o.a. kunstmatige intelligentie en internet-of-things (IoT).

3. Transport & logistiek

Frankrijk heeft een sterk ontwikkelde transport- en logistieke sector, met belangrijke havensteden zoals Marseille en Le Havre.

4. Milieutechnologie

Frankrijk hecht veel waarde aan het ontwikkelen van technologieën die bijdragen aan een duurzamere toekomst en heeft specifieke regelgeving voor milieubescherming.

5. Dienstverlening

Frankrijk is een belangrijke markt voor dienstverlenende bedrijven, met veel mogelijkheden in sectoren zoals adviesdiensten, IT, consultancy en architectuur.

Uitbreiden naar Frankrijk

Ben je actief in de zakelijke dienstverlening en heb je de ambitie om uit te breiden naar Frankrijk? Dan kijk je naar een doelmarkt met enorm veel potentie.

Win tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek praktisch advies in over jouw uitbreiding naar de Franse markt en kom erachter hoe je je uitbreiding naar Frankrijk het beste kunt voorbereiden. Zo ga je efficiënt en resultaatgericht aan de slag.

Neem contact op met onze Frankrijk-experts

Ons team staat graag voor je klaar. Bel naar +31 6 54 90 24 20 of vraag vrijblijvend een offerte aan.

© France Compagnie | 2024 | Privacybeleid | Website door CINQ Webdesign