De logistieke sector in Frankrijk

Frankrijk is een belangrijk knooppunt voor transport en logistiek in Europa. Met een uitgebreid wegennet, een efficiënt spoorwegnet, een groeiend aantal luchthavens en belangrijke havensteden zoals Marseille en Le Havre biedt het land een uitstekend transportnetwerk.

Transport en logistiek in Frankrijk

De logistieke sector in Frankrijk is een belangrijke en groeiende sector in het land. De logistieke sector omvat activiteiten zoals transport, opslag, verpakking, distributie en supply chain management. Volgens cijfers van de Franse overheid is de logistieke sector goed voor bijna 4% van het bbp van Frankrijk en biedt werkgelegenheid aan meer dan 1,5 miljoen mensen.

Bedrijven zoals CMA CGM, GEFCO, Norbert Dentressangle zijn de grootste spelers in de sector. Daarnaast zijn vele Nederlandse bedrijven aanwezig in deze markt: zij profiteren van de goede connectie en kleine geografische afstand tussen Nederland en Frankrijk.

Automatisering & duurzaamheid

Vanuit de Franse overheid wordt er veel geïnvesteerd in deze sector met verschillende programma’s voor innovatie en ontwikkeling. Daarnaast ondersteunt ze de ontwikkeling van nieuwe technologieën zoals automatisering, digitalisering en duurzaamheid. Dat maakt de Franse transportsector een van de meer vooruitstrevende van Europa.

Belangrijke sectoren in Frankrijk

1. Agrifood

Frankrijk is een belangrijke producent van landbouw- en voedingsproducten, waaronder wijn, kaas en vlees. Gezond & duurzaam is daarbij van groeiend belang.

2. Technologie

Frankrijk is een belangrijke speler in de Europese technologie-industrie, met een groeiende focus op o.a. kunstmatige intelligentie en internet-of-things (IoT).

3. Transport & logistiek

Frankrijk heeft een sterk ontwikkelde transport- en logistieke sector, met belangrijke havensteden zoals Marseille en Le Havre.

4. Milieutechnologie

Frankrijk hecht veel waarde aan het ontwikkelen van technologieën die bijdragen aan een duurzamere toekomst en heeft specifieke regelgeving voor milieubescherming.

5. Dienstverlening

Frankrijk is een belangrijke markt voor dienstverlenende bedrijven, met veel mogelijkheden in sectoren zoals adviesdiensten, IT, consultancy en architectuur.

Innoveren in Frankrijk

Je producten exporteren naar Frankrijk of samenwerken met bedrijven uit de Franse logistieke sector? Binnen de transportsector van Frankrijk gelden verschillende regels waar je je aan moet houden.

Win tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek praktisch advies in over jouw uitbreiding naar de Franse markt en kom erachter hoe je je uitbreiding naar Frankrijk het beste kunt voorbereiden.

Neem contact op met onze Frankrijk-experts

Ons team staat graag voor je klaar. Bel naar +31 6 54 90 24 20 of vraag vrijblijvend een offerte aan.

© France Compagnie | 2024 | Privacybeleid | Website door CINQ Webdesign