De technologische sector in Frankrijk

De technologie-industrie in Frankrijk is een groeiende sector met veel kansen voor Nederlandse ondernemers. Als een van de koplopers in deze sector van Europa, heeft Frankrijk een ontwikkelde technologische infrastructuur en een groeiende focus op populaire onderwerpen zoals kunstmatige intelligentie en internet-of-things.

De Franse technologie-industrie

Frankrijk heeft de laatste jaren hoog ingezet op innovatietechnologie en dat biedt kansen voor ondernemers: het land heeft een sterk ontwikkelde ICT-infrastructuur en een groeiend aantal start-ups en scale-ups. Volgens de cijfers van de Franse overheid, is de technologische industrie goed voor bijna 6% van het bbp van Frankrijk en biedt het werkgelegenheid aan meer dan 1 miljoen mensen.

Sectoren die het vooral goed doen, zijn informatietechnologie, telecommunicatie, elektronica en aerospace. Frankrijk is bijvoorbeeld een belangrijke speler in de Europese aerospace-industrie, met bedrijven zoals Airbus en Thales. Uit de ICT-sector kennen we grote namen zoals Atos en Capgemini.

Innovatie & ontwikkeling

Vanuit de Franse overheid zijn er verschillende programma’s voor innovatie en ontwikkeling. Frankrijk is bijvoorbeeld een van de grootste investeerders in technologieonderzoek in Europa. Dit helpt de Franse technologische industrie om te blijven innoveren en te concurreren op de wereldmarkt.

De Franse technologische sector heeft een groot exportpotentieel, met een waarde van € 57 miljard aan export in 2019. Belangrijke exportmarkten zijn Europa, met name Duitsland, Spanje, Nederland en Italië, maar ook Noord-Amerika, Azië en Latijns-Amerika. Daarnaast worden er verscheidene maatregelen genomen om ook de export van Franse technologische producten naar andere landen te versterken.

Belangrijke sectoren in Frankrijk

1. Agrifood

Frankrijk is een belangrijke producent van landbouw- en voedingsproducten, waaronder wijn, kaas en vlees. Gezond & duurzaam is daarbij van groeiend belang.

2. Technologie

Frankrijk is een belangrijke speler in de Europese technologie-industrie, met een groeiende focus op o.a. kunstmatige intelligentie en internet-of-things (IoT).

3. Transport & logistiek

Frankrijk heeft een sterk ontwikkelde transport- en logistieke sector, met belangrijke havensteden zoals Marseille en Le Havre.

4. Milieutechnologie

Frankrijk hecht veel waarde aan het ontwikkelen van technologieën die bijdragen aan een duurzamere toekomst en heeft specifieke regelgeving voor milieubescherming.

5. Dienstverlening

Frankrijk is een belangrijke markt voor dienstverlenende bedrijven, met veel mogelijkheden in sectoren zoals adviesdiensten, IT, consultancy en architectuur.

Innoveren in Frankrijk

Je producten exporteren naar Frankrijk? Binnen de technologische industrie van Frankrijk gelden verschillende regels waar je je aan moet houden. Daarnaast zijn er verscheidene subsidies waarvan je zou kunnen profiteren.

Win tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek praktisch advies in over jouw uitbreiding naar de Franse markt en kom erachter hoe je je uitbreiding naar Frankrijk het beste kunt voorbereiden.

Neem contact op met onze Frankrijk-experts

Ons team staat graag voor je klaar. Bel naar +31 6 54 90 24 20 of vraag vrijblijvend een offerte aan.

© France Compagnie | 2024 | Privacybeleid | Website door CINQ Webdesign